Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma yaraşır şekilde boş bulundurulmasından, çatı yahut işlemyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde bulunan insanların ve öteki güçlüların yangın veya herhangi bir ivedili kalıp sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme sahip, yapılması ıztırari, gestaltların vazgeçilemez unsurları beyninde mevki almaktadır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında hediye farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, birebir fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

 Bir kuruluşda veya katlarında kâin her kullanıcı için, özge kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan nüfuz etmek zorunda sözınmaksızın, bir çıkışa yahut çıkışlara elden ulaşım sağlanması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya sebep vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Yangın bapları, yangın güvenliği dâhilin kritik öneme malik olan yapısal unsurlardır. Ivedili durumlarda güvenli bir kaçış bulmak üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları ekseri yangın dayanımı faziletli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir kârlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı aramaünde imal edilmelidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara yaraşıklı biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylecene yangın kabil durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı midein elverişli konumda olabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en temel kalite ve sağlamlık yangın kapısı standartlarından biridir.

Yangın merdiveni, acil durumlarda emniyetli bir şekilde binadan tahliye getirmek derunin kullanılan dirimsel bir emniyet donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this wiki page